Over mij

“The only thing better than singing, is more singing”

Het zingen zat er bij mij al vroeg in. Het liefst altijd en overal.
Ik begon bij een muziektheatervereniging, en vond het heerlijk om samen te zingen. Het liefst meerstemmig natuurlijk. Behalve zingen vond ik eigenlijk alles wat met muziek te maken had leuk. Toen ik zo’n 8 jaar was en een instrument mocht kiezen werd dat de saxofoon. Op de middelbare school was het mogelijk een vooropleiding van het conservatorium te volgen. Heerlijk! Nog meer muziek! Maar na een paar jaar begon ik toch wat te twijfelen aangezien ik niet alleen maar saxofoon wilde spelen, maar ook piano, gitaar, zang enz. Ik ben toen veranderd van richting binnen de vooropleiding naar schoolmuziek.
Na de middelbare school ben ik toch niet meteen naar het conservatorium gegaan, wat in eerste instantie mijn plan was. Ik koos voor de opleiding Docent Theater in Zwolle aan ArtEZ hoge school voor de kunsten. Na drie jaar deze opleiding te hebben gevolgd kwam ik er (pas) achter dat ik de muziek te veel miste, en heb ik binnen ArtEZ de overstap naar de opleiding Docent Muziek kunnen maken.
Met als specialisatie ‘zang’ ben ik in 2011 afgestudeerd aan het conservatorium.

Sindsdien heb ik veel lesgegeven in het middelbaar en het basisonderwijs, en kwam erachter dat ik zowel genoot van het staan voor een klas als het lesgeven aan 1. Het leukste is om te zien dat mensen verder kunnen komen en meer ontdekken van hun eigen kunnen als dat ze in eerste instantie dachten.

Daarom ben ik begonnen met Klijnsma Music. Mijn eigen lespraktijk voor zowel kinderen als volwassenen. Gewoon om te laten zien hoe leuk zingen is en om te werken met mensen aan hun eigen unieke talent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *